De Verschillende Anticonceptiemethoden Op Ene Rij

7 Soorten Anticonceptie Die Je Moet Kennen

Wij aanvaarden geen enkele aansprakelijkheid voor eventuele fouten en onjuistheden. Raadpleeg voor de exacte vergoedingen altijd de polisvoorwaarden van de verzekeraar. Het is waarschijnlijk niet het eerste waar je aan denkt als je bevallen bent: anticonceptie. Al voor je eerste menstruatie heb je weer een eisprong en kun je dus opnieuw zwanger worden. Hoe betrouwbaar is de pil precies?rs – Opvoeden.nl. Wanneer je precies weer vruchtbaar bent is voor iedereen anders. Wil je geen risico lopen om direct weer zwanger te worden, regel dan tijdig anticonceptie. Welke het beste bij je past hangt af van verschillende factoren. Onder andere borstvoeding en of je snel opnieuw zwanger worden. Geef je borstvoeding? Dan ben je niet beschermd tegen een nieuwe zwangerschap. In dit geval kun je een spiraal laten plaatsen, condooms gebruiken of de minipil slikken – Welke anticonceptie past bij mij?. Als je geen borstvoeding geeft zijn er een aantal opties.

Hoe Betrouwbaar Is De Pil Precies?rs – Opvoeden.nl

Anticonceptiemiddel Kiezen - De VerloskundigeAnticonceptie: Wat Is Het En Welke Soorten Zijn Er Allemaal?

Photo: jeugdbescherming. nl De keuzes aan anticonceptie zijn eindeloos, we kunnen we de bomen door het bos niet meer zien. Ooit, heel lang geleden bestond er nog geen anti-conceptie en was de condoom de oplossing. Nu laten we de condoom links liggen (letterlijk) en kiezen wij vrouwen voor een dosis hormonen.

Anticonceptie - Alle Vormen Van Anticonceptie Op Een RijtjeAlles Wat Je Moet Weten Over Anticonceptie

Zo kan het lichaam van de ene vrouw de ‘normale’ pil prima verdragen, terwijl de ander er ’s avonds hysterisch en een mental break-down van krijgt. Veel vrouwen krijgen het ook voorgeschreven door de huisarts, als je veel last hebt van acne, een onregelmatige cyclus hebt, of juist veel PMS klachten krijgt. Dit is de meest gebruikte anticonceptie methode. Er zijn verschillende soorten van de pil die verschillende hormonen bevatten. De pil werkt op basis van een progestageen (mannelijke hormoon) en een oestrogeen hormoon (vrouwelijk). We gaan verder niet dieper op alle namen en soorten in. Je neemt de pil dagelijks oraal in. Anticonceptiepil kopen, welke past bij mij?.

Welke Anticonceptie Past Bij Jou?

De pil geeft hormonen af waardoor je lichaam geen eiersprong maakt. De kans om zwanger te worden van de pil is minder dan 1%. De kans wordt steeds hoger als je het vergeet in te nemen. Diarree of overgeven vergroot de kans ook meer omdat het oraal is ingenomen. Je hebt er zelf de controle over, je kunt stoppen wanneer jij wilt. Migraine en misselijkheid. Pijnlijke borstel, libidoverlies, acne, emotionele schommelingen, meer honger (aankomen van gewicht). De mini-pil is net wat anders dan de normale pil. Deze bestaat uit progestageen en bevat dus niet het vrouwelijke hormoon. Het is hierdoor iets minder betrouwbaar – Anticonceptie voor jou. Het heeft hierdoor wel minder bijwerkingen, vanwege de hoeveelheid hormonen. Hierdoor komt een onregelmatige cyclus nog wel ‘ns voor. In Nederland ook een vrij populaire vorm van anticonceptie. Er zijn twee soorten prikpillen te verkrijgen, namelijk een prikpil waarbij de injectie in de spier wordt geplaatst en een prikpil waarbij sprake is van een injectie onder de huid. De injectie wordt ongeveer elke drie maanden geplaatst door een arts.

Anticonceptie Wat Is De Beste Keuze Voor Mij?

De prik-pil is net zo betrouwbaar als de normale pil. Je hoeft er niet dagelijks aan te denken. Het duurt altijd een tijdje voordat de hormonen uit je lichaam zijn. Als je klachten ervaart zul je minimaal 3 maanden moeten wachten. Terugkeren van vruchtbaarheid kan vaak een jaar of langer duren. Pijnlijke borstel, libidoverlies, acne, emotionele schommelingen, meer honger (aankomen van gewicht). De nuva-ring is een rubberen ring met een diameter van 4 mm. Je brengt het zelf in, zoals een tampon. Je brengt maandelijks de ring in. Ook hierbij heb je een stopweek waarin je de ring eruit haalt. Op deze manier heb je zelf de controle over wanneer jij ongesteld bent.

De ring geeft een langere dosis hormonen af dan de normale pil. De nuva-ring is net zo betrouwbaar als de normale pil. Je kan de bijwerkingen mogelijk minder ervaren dan bij de normale pil. Dit omdat het vaginaal wordt opgenomen. Je hoeft er niet dagelijks aan te denken en je kan het zelf gewoon doen ipv naar de huisarts.

Anticonceptie – Alle Vormen Van Anticonceptie Op Een Rijtje

Hierdoor zal het misschien een tijdje duren tot je natuurlijke cyclus op gang komtof zul je de bijwerkingen blijven ervaren. De bijwerkingen zijn overigens hetzelfde als de normale pil; Migraine en misselijkheid. Pijnlijke borstel, libidoverlies, acne, emotionele schommelingen, meer honger (aankomen van gewicht). De pleister plak je op een schoon, droog, intact en gezond stukje huid van je billen, romp, bovenarm of buik. De hormonen zijn vergelijkbaar met de pil. Iedere pleister werkt een week – Welke anticonceptie past het beste bij mij?. Je kan hiermee ook de stopweek zelf controleren. Je moet het stukje huid schoon en olie vrij houden. Dagelijks even checken of hij nog zit dus, anders werkt hij niet meer!De pleister is net zo betrouwbaar als de normale pil. Het is pijnloos. Je moet er wekelijks aan denken en het dagelijks checken. Ook moet je voorzichtig met dat stukje huid omgaan. Bijwerkingen zijn hetzelfde als de pil; Migraine en misselijkheid. Pijnlijke borstel, libidoverlies, acne, emotionele schommelingen, meer honger (aankomen van gewicht). Het staafje wordt onderhuids in je onderarm door een arts geplaatst en biedt drie jaar bescherming tegen zwangerschap.

Hormonale Anticonceptie · Gezondheid En Wetenschap

Belangrijk om te weten is dat het anticonceptiestaafje geen stopweek heeft en werkt op basis van enkel progestageen. Het is zeer betrouwbaar omdat er voor langere tijd gelijkmatig hormonen afgenomen worden. Het is een snelle ingreep. Je bent 3 jaar beschermd maar ook snel weer vruchtbaar net het eruit halen. Het kan onregelmatig zijn. Je moet tegen een naald en een artsenbezoek kunnen (Anticonceptie-keuzehulp). Bijwerkingen zijn het zelfde als de normale pil; Migraine en misselijkheid. Pijnlijke borstel, libidoverlies, acne, emotionele schommelingen, meer honger (aankomen van gewicht). Je hebt 2 soorten spiraaltjes. Een koperspiraal= zonder hormonen. Een hormoonspiraal= met hormonen. Beiden worden door een arts in de baarmoeder geplaatst en eruit gehaald. De spiraal biedt zo’n vijf jaar bescherming tegen zwangerschap. Het koper in de koperspiraal zorgt ervoor dat baarmoedervlies zich niet goed kan ontwikkelen. Hierdoor kan een bevruchte eicel zich niet nestelen. Koper vernietigt bovendien ook bevruchte eicellen. Deze is net zo betrouwbaar als het anticonceptiestaafje. Het is zo betrouwbaar omdat het niet vergeten kan worden en het in je lichaam zit.

De Pil: Alles Over De Anticonceptiepil

Na het verwijderen ervan ben je ook snel weer vruchtbaar. Je bent beschermd voor 5 á 10 jaar. Groot nadeel is de ingreep. Het is een pijnlijke procedure waar je lichaam even van moet bijkomen. soorten anticonceptie. Sommige vrouwen ervaren het erger dan anderen. Hier zijn de bijwerkingen iets anders dan bij andere anticonceptie middelen omdat je geen hormonen gebruikt. Tevens is er een kleine verhoogde kans op bekkeninfecties, vooral in de eerste periode na de plaatsing. Welke vorm van anticonceptie past het beste bij jou?. De hormoonspiraal wordt net als de koperspiraal in je baarmoeder geplaatst door een arts en geeft vijf jaar hormonen af. Deze geeft alleen het hormoon progestageen af. Voordat het geplaatst kan worden, verricht de arts eerst inwendig gynaecologisch onderzoek. Je bent voor minstens 5 jaar beschermd. Het kan je cyclus door de war schoppen en het duurt even voordat je weer vruchtbaar bent na het verwijderen van het spiraaltje. Bijwerkingen kunnen zijn: Migraine en misselijkheid. Pijnlijke borstel, libidoverlies, acne, emotionele schommelingen, meer honger (aankomen van gewicht). Een vrouwencondoom is een zak van kunststof met twee rubberen ringen aan het einde.

You May Also Like