Alles Over Anticonceptie – Zonder Hormonen

Anti- Conceptie Voor Jou

Deze pil is bij apotheek of drogisterij verkrijgbaar. Het gaat hier dus zeker niet om een normaal anticonceptiemiddel, maar het is goed om van het bestaan ervan op de hoogte te zijn als je ongepland onbeschermde seks hebt gehad of de dagelijkse pil bent vergeten. Deze pil moet maximaal binnen 72 uur na het eerste onbeschermde seksuele contact worden ingenomen. Het zwangerschapspercentage ligt op ongeveer 1 à 2 procent per jaar. Het spiraaltje is een klein plastic voorwerpje van een paar centimeter lang waaromheen soms koper of zilver gewikkeld is. Het wordt door een dokter in de baarmoeder ingebracht en het kan daar meerdere jaren blijven zitten. Het spiraaltje voorkomt dat een bevrucht eitje zich kan nestelen in de baarmoeder.

Anticonceptie-keuzehulp

Anticonceptie Methoden Voor Vrouwen Op Een RijAlles Over Anticonceptie – Zonder Hormonen

Na het inbrengen, werkt het spiraaltje meteen mits het op zijn plaats blijft zitten. Dit is in ongeveer 10 procent niet het geval. Laat dit regelmatig controleren (De pil: alles over de anticonceptiepil). Net als bij de pil hoeft ook bij het spiraaltje het vrijen niet onderbroken te worden. De niet-hormonale anticonceptiemethoden kunnen echter wel een zwaardere en pijnlijkere menstruatie veroorzaken dan bij pilgebruik. Dit type is nu enige tijd op de markt, maar er wordt van gezegd dat de betrouwbaarheid de 100 procent benadert. Het veroorzaakt minder bloedverlies en pijn bij menstruaties. Pessariums en portiokapjes zijn zachtrubberen kapjes die de baarmoederhals bedekken. Het pessarium wordt het meest gebruikt, maar er zijn ook andere typen kapjes verkrijgbaar.

Anticonceptie, Welk Middel Past Bij Je En Welke Niet?

Ze moeten worden gebruikt in combinatie met een zaaddodende pasta en worden ingebracht voordat de geslachtsgemeenschap plaatsvindt en daarna zes uur blijven zitten. Het grote voordeel van deze barrièremiddelen is dat ze geen gezondheidsrisico's vormen. Maar sommige vrouwen vinden het niet fijn dat ze vooraf al moeten bedenken of ze willen vrijen aangezien het pessarium vóór de geslachtsgemeenschap moet worden ingebracht. Als je eenmaal gewend bent aan het gebruik van het kapje, blijken deze bezwaren in praktijk vaak overkomelijk. Het is van groot belang dat het pessarium goed om de baarmoederhals past. Het pessarium dient dan ook door een ervaren behandelaar aangemeten te worden (je arts of een andere gespecialiseerde zorgverlener).

Welke Anticonceptie Moet Ik Kiezen

Er is nog een aantal andere barrièremiddelen verkrijgbaar, die evenwel minder gebruikt worden dan het kapje. Het vrouwencondoom is een condoom met flapjes rond de randen, dat de vrouw in de vagina aanbrengt – Vergoeding anticonceptie, de pil of spiraal vanaf 21 jaar. Vrouwencondooms worden geacht een betere bescherming te bieden tegen seksueel overdraagbare aandoeningen dan het kapje. Er is ook zaaddodend schuim in de handel om in de vagina aan te brengen, maar als het zonder andere middelen wordt gebruikt, is het een onbetrouwbare methode, die afgeraden wordt. Het gaat hierbij echter om een ingreep die in principe onomkeerbaar is, en is dus alleen bedoeld voor vrouwen die 100% zeker weten dat ze geen kinderen meer willen (Welke anticonceptie past bij jou?).

Hoe Betrouwbaar Is De Pil Precies?rs – Opvoeden.nl

Wilt u meer weten, of heeft u een vraag over uw eigen situatie? Dan raden wij u aan naar uw eigen apotheek te gaan. Uw eigen apotheker is op de hoogte van uw persoonlijke omstandigheden en kan u uitgebreid begeleiden bij uw medicijngebruik. Bent u niet in de buurt van uw eigen apotheek, dan kunt u hier ook andere apotheken vinden.. Vraag & Antwoord 1. Hoe voorkom ik ongewenste zwangerschap? Het kiezen van een anticonceptiemiddel is een persoonlijke keuze. Het heeft te maken met uw persoonlijke situatie en voorkeuren. Anticonceptievragen – Seksuologische hulpverlening. Bent u man of vrouw? Heeft u nog een kinderwens of niet? Vindt u het belangrijk om ongesteld te worden? Houdt u rekening met een risico op soa/aids? Heeft u een voorkeur voor een middel met of zonder hormonen? In een consult zal een arts al deze zaken met u bespreken en u zelf een keuze laten maken.

Jong Volwassene – Opvoeden – Seks – Voorbehoedsmiddelen

Is anticonceptie betrouwbaar? De betrouwbaarheid van de verschillende middelen wordt in sterke mate bepaald door de nauwkeurigheid waarmee je ze gebruikt. Middelen die theoretisch zeer betrouwbaar zijn, zullen door onnauwkeurig gebruik in de praktijk veel minder goed beschermen tegen zwangerschap dan middelen die theoretisch minder betrouwbaar zijn maar correct worden gebruikt. Globaal genomen kunnen we de verschillende anticonceptiemethoden volgens hun betrouwbaarheid onderverdelen in drie groepen: Zeer betrouwbare middelen: sterilisatie, koperspiraaltje, hormonaal spiraaltje, hormonaal implantaat Betrouwbare middelen: combinatiepil/anticonceptiering/anticonceptiepleister, prikpil, mannencondoom/ vrouwencondoom Minder betrouwbare middelen: coïtus interruptus, natuurlijke methoden ​​ ​ 3. Is hormonale anticonceptie ongezond? Hormonale anticonceptiemiddelen zijn niet schadelijk voor je gezondheid.

Anti- Conceptie Voor Jou

Deze bijwerkingen verdwijnen meestal spontaan. Als dit niet zo is, raadpleeg dan je arts. Bij het gebruik van sommige hormonale middelen, zoals de pil, pleister en ring is er een licht verhoogde kans op hart- en vaatziekten. Roken verhoogt die kans aanzienlijk. Als je rookt, vertel het dan aan je arts. Ik wil de pil niet (meer) slikken, welke andere mogelijkheden heb ik? Naast de pil kunt u kiezen uit nog veel meer anticonceptiemiddelen. Bijvoorbeeld de koperspiraal, de hormoonspiraal, de Nuvaring, De Evra-pleister, Implanon, het pessarium, condooms, sterilisatie, prikpil. 5. Voel ik iets van een spiraaltje tijdens het vrijen? Als het goed is voelen u en uw partner niets van het spiraaltje tijdens de seks.

Anticonceptie: Welke Methode Past Het Beste Bij Jou?

Kinderwens of niet? Vindt u het belangrijk om ongesteld te worden? Houdt u rekening met een risico op soa/aids? Heeft u een voorkeur voor een middel met of zonder hormonen? In een consult zal een arts al deze zaken met u bespreken en u zelf een keuze laten maken. ​ Méér vragen en antwoorden zijn ook te vinden op: .

Welke Anticonceptie Past Bij Mij?Anticonceptie: Welke Methode Past Het Beste Bij Jou?

26 sep 2018 • leestijd 10 minuten • 432 keer bekekenDe anticonceptiepil werkt op basis van hormonen. Deze hormonen zorgen dat er geen eicel meer vrijkomt. Ook maakt de pil het slijm in de baarmoederhals dikker, waardoor zaadcellen er minder makkelijk doorheen komen. En de hormonen beïnvloeden de baarmoederwand, zodat een eitje zich ook niet kan innestelen, mocht die toch bevrucht zijn.

Uw Anticonceptiepil Bevalt Niet. Wat Nu?

En dat lijken vrouwen zat te zijn. Gelukkig leven we in 2018 en is er best heel veel mogelijk op het gebied van anticonceptie (Anticonceptie Wat is de beste keuze voor mij?). Het koperspiraal is een stukje plastic in de vorm van een ‘T’ of hoefijzer met een koperdraadje eromheen. Een soort ankertje, dat in de baarmoeder wordt geplaatst. Het koperspiraal is direct na het plaatsen effectief. Daarnaast werkt het ook als ‘morning after spiraal’ als het binnen 5 dagen na onveilige seks geplaatst wordt. Zo kan een (eventueel) bevrucht eitje zich niet innestelen in de baarmoederwand. Je menstruatie wordt vaak wat heviger en langer als je een koperspiraal gebruikt (welke anticonceptie moet ik kiezen).

Hormonale Anticonceptie · Gezondheid En Wetenschap

Met het koperspiraal ben je vijf tot tien jaar (afhankelijk van de soort) beschermd tegen zwangerschap. De verschillende anticonceptiemethoden op ene rij. – Je hoeft niet elke dag aan anticonceptie te denken en kan dus ook niet vergeten om iets in te nemen.- Je vruchtbaarheid wordt niet aangetast. Na het verwijderen van het koperspiraaltje ben je gelijk weer vruchtbaar. – Een koperspiraal is een betrouwbare anticonceptiemethode. Van de 1000 vrouwen die het koperspiraaltje gebruiken, raken er per jaar maximaal 10 vrouwen zwanger. – Je menstruaties kunnen heviger en langer worden door het koperspiraaltje. – Je moet het spiraaltje laten inbrengen en verwijderen door een (getrainde) arts. – Het inbrengen kan als pijnlijk worden ervaren.

You May Also Like